Autor Subiect: rezidenta in Italia /rog un raspuns.  (Citit de 195 ori)

ionut441

  • Prospatura
  • *
  • Mesaje postate: 1
rezidenta in Italia /rog un raspuns.
« : Aprilie 15, 2017, 11:32:30 pm »
Buna ziua tuturor si sarbatori fericite.
Am nevoie de putin ajutor sunt de 7 luni in Italia,as dori sa obtin certificat de rezidenta sau permesso di soggiorno pentru a putea face scoala auto,am vorbit cu persoana de la scoala si mi-a spus ca am nevoie de permesso sau de o foaie sa pot dovedi rezidenta nu obligat buletin de italia,am codice fiscale l-am facut in felul urmator unde locuiesc mai sta o familie si are contract de inchiriere si ma luat in spatiu si asa am facut codicele fiscale fara affito aici nu pot face codice,am lucrat 5 luni dar nu mi a facut contract de munca si asa nu am putur face documente..daca ma duc la comune si cer certificatul de rezidenta il pot primi dar fara contract de munca pentru ca nu am,sau pot face permesso di soggiorno chiar daca suntem in UE  pe motivul:caut loc de munca,vreau una din aceste variante pentru a face scoala auto...pentru a nu ma duce in Romania si pierde timp si alti bani in plus.multumesc astept un raspuns.

« Ultima Modificare: Aprilie 22, 2017, 10:34:57 pm de ionut441 »

seb

  • Veteran
  • *****
  • Mesaje postate: 1371
  • Succesul inseamna a continua cand ceilalti renunta
Re: rezidenta in Italia /rog un raspuns.
« Răspuns #1 : Aprilie 29, 2017, 07:36:50 pm »
 Chi puo’ soggiornare senza avere un contratto di lavoro:
1) CITTADINO COMUNITARIO:
C) che dimostra di avere le risorse economiche sufficienti per il proprio mantenimento e una polizza assicurativa sanitaria.
Asta spune legea.

Iti trebuie "Codice fiscale" - il ai deja,
 contract de inchiriere sau sa vina persoana care te ia in spaziu,
iar pentru faptul ca nu lucrezi cu forme legale, unicul mod este sa prezinti un extras de cont pe numele tau cu circa 5500€ (de intrebat la primarie suma necesara) si o asigurare medicala pe un an (costa intre 100-350€).

In ceea ce priveste extrasul de cont... te imprumuti de 5000 de iepuroi, iti faci extrasul de cont la veder, fara depozit la termen la orice banca sau BancoPosta(unde cred ca e mai ieftin),.. iei foaia aia tiparita si dupa care poti deja dupa cateva zile sa-i retragi si sa-i inapoiezi de unde i-ai imprumutat, in caz ca nu ai suma necesara.

Sper ca este totul clar. Eu asa am procedat cu ceva ani in urma, atunci cand am facut rezidenza fara a avea un contract de munca.
Mult succes.


 

 
     
  pentru publicitate aici trimite un email la webmaster@romania-italia.net   per publicita' manda una email a webmaster@romania-italia.net